Undersøgelse: P-piller kan krympe din hjerne


Ny forskning viser, at brugen af p-piller påvirker din hjerne mere end først antaget.

De syntetiske hormoner som findes i p-piller har længe været skydeskive for hormonelle forstyrrelser hos kvinder. Pillen er også sat i forbindelsehjernesvulsterogCrohns sygdom.

Nu viser en ny undersøgelse, som er publiseret i det videnskabelige tidsskriftHuman Brain Mapping, at pillen også påvirker hjernen i højere grad end man først har antaget.

Hjerneforskere fra UCLA har undersøgt 90 kvinder, hvor de to hjerneområder, lateral orbitofrontal cortex ogposterior cigulate cortex, viste sig at være tyndere hos kvinder, som brugte p-piller sammenlignet med kvinder, som ikke brugte p-piller.

Lateral orbitofrontal cortex er den del af hjernen, som beskæftiger sig med følelser og belønninger. Posterior cigulate cortex beskæftiger sig med vores egen tankegang og viser eksempelvis aktivitet, når vi genkalder personlige minder.

Men det er ændringerne i lateral orbitofrontal cortex, som er mest interessante, da dette måske kan være svaret på, hvorfor nogle kvinder oplever angst og depressive tanker, når de begynder på p-piller.

– Nogle kvinder får emotionelt negative tanker når de begynder på oral præventionspiller, men resultaterne i forskningen om årsagen har været blandet,- fortæller Nicole Petersen, ledende forsker i undersøgelsen, tilHuffington Post.

Hun uddyber med at fortælle, at resultaterne af deres undersøgelse derfor kan være svaret på hvorfor nogle kvinder oplever triste tanker i forbindelse med brugen af p-piller. Hun understreger også, at man ikke ved om tilstanden er permanent eller om hjernedelene normaliserer sig selv efter endt brug af p-piller.

– Resultaterne fra denne undersøgelser giver os et udgangspunkt at arbejde ud fra og det første, som vi skal se nærmere på, at p-pillens evne til at regulere følelser,- siger hun.

KELDA: SUNDHED | Skrevet af Alexander Klemp den16. april 2015 – 9:31

Lesa um eitt gott alternativ HAR!

Onnur tíðindi