Filmar

Vitja okkum á YOUTUBE !!!

 

Mange film beskæftiger sig med de etiske problemstillinger abortsagen rejser. Find nogle af dem her, se traileren, læs anmeldelsen, lån dem i din videoforretning eller køb dem på nettet.

OCTOBER

Spillefilm: Oktober Baby fortæller historien om en ung pige, der opdager, at hun er adopteret efter et mislykket abortforsøg. Opdagelsen efterlader hende i sit livs krise og hun rejser ud for at finde sin skjulte fortid.
Filmen, der er bygget over en virkelig historie, har premiere i USA 23. marts 2012. Producenten donerer 10 % af filmens indtjening til Every Life is Beautiful Fund, der giver støtte til projekter for kvinder i krisegraviditeter. Findes endnu ikke på dvd.
Læs om filmen og se trailer: October Baby

BELLA

Spillefilm: José og Nina arbejdre begge på en restaurant. En morgen fyres Nina, fordi hun kommer for sent. Ingen ved, at det er fordi hun er blevet gravid og har svært ved at få sit liv til at hænge sammen. José, der kæmper sin egen kamp med dystre minder ser hendes ulykkelige situation og ønsker at vinde hendes venskab. En smuk film om fortvivlelse og håb. Filmen kan lånes på sekretariatet.
Læs anmeldelse og se trailer: Bella

JUNO

Spillefilm: Juno bliver gravid, men i stedet for at lade barnet abortere, vælger hun at give barnet til et nygift par. Filmen er ikke som sådan en anti-abort-film, der arbejder sort på hvidt. Historien om Juno er i langt højere grad et nuanceret drama, der fortæller, at der findes mere end én løsning, når uheldet er ude.
Læs anmeldelse og se trailer: Juno

 

MY SISTER´S KEEPER

Spillefilm: Anna Fitzgerald bliver født med det ene formål at være reservedelslager for sin storesøster Kate. Kate lider af leukæmi, og derfor valgte hendes forældre at få et barn mere, som de sikrede sig kom til at have nøjagtig samme vævstype som Kate. Filmen rejser en lang række spørgsmål. Når man kun har ét liv, hvor langt vil man så gå for at sikre, at det bliver, som man ønsker det?
Læs anmeldese og se trailer: My Sister’s Keeper

THE MEMORY KEEPER´S DAUGHTER

Spillefilm: Et ungt ægtepar får tvillinger. Manden er læge og hjælper selv sin kone ved fødslen kun bistået af en enkelt sygeplejerske. Da børnene kommer til verden – en dreng og en pige – viser det sig, at pigen har Downs syndrom. Det når moderen ikke at registrere, før hun synker hen i bevidstløshed, og faderen overtaler sygeplejersken til med det samme at køre pigen til en opbevaringsanstalt for handicappede i nærheden. Det er en beslutning han senere kommer til at fortryde.
Læs omtale og se trailer: The Memory Keeper´s Daughter.

22 WEEKS

Kortfilm: 22Weeks minder mest af alt om en skrækfilm – og det er det også, bare med den tilføjelse, at den er baseret på virkelige hendelser.
Filmen fortæller historien om Angela, der søgte abort i 22. uge, aborterer et levende barn og fortryder – men ingen vil hjælpe hende.
Læs omtale og se traler af 22Weeks

MARIA OG HENDES BØRN

Dokumentar: Man følger Maria Grundberger, som kæmper en tålmodig kamp for de ufødte børn. Hun står ved indgangen til en abortklinik. Hun rækker en folder og en lille plastikdukke på størrelse med et få uger gammelt foster ud til alle kvinder, der er på vej ind i klinikken. De fleste ignorerer hende, men jævnligt ser vi en kvinde tage imod folderen og måske få en lille snak med Maria Grundberger. Hun har på denne måde medvirket til, at mange gravide fik mulighed for at overveje deres abort-planer en gang til – og dermed er mange liv reddet!
Læs anmeldelse og se trailer: Maria og hendes børn

SOUTH DAKOTA

Filmen “SOUTH DAKOTA a womann’s right to choose” er en blanding af drama og dokumentar. Ved at fortælle historien om to meget forskellige teenagepiger, der bliver uønsket gravide og mikse deres vej frem mod beslutningen – barn eller abort – med interviews med en række eksperter og meningsdannere, forsøger instruktøren Bruce Isacson at skabe en film, der repræsenterer begge sider af abortdebatten. Allerede nu kritiserer pro-abortion organisationer dog filmen for at hælde mest til pro-life siden. Filmen er produceret af Howard Kazanjian, kendt fra Star Wars og Indiana Jones film.

Filmen kan desværre endnu ikke købes med den europæiske dvd-kode, men man kan læse mere om filmen og se trailer her: South Dakota

 

Kelda:  Rettentilliv.dk