Norsk mand snød abortpiller i sin eks

En norsk kvinde mistede ufrivilligt sit barn, efter at hendes ekskæreste i to tilfælde lokkede abortpiller i hende. Manden har tilstået og blev tirsdag idømt seks års fængsel. Det skriver det norske dagblad VG.

Det kom frem i retten, at parret havde haft et turbulent forhold men stadig set hinanden i ny og næ. Da kvinden meddelte, at hun var blevet gravid, bad manden hende om at få en abort, fortalte kvinden i Sør-Trøndelag Tingrett. Det var hun dog ikke indstillet på, og så tog manden selv affære. Han bestilte abortpiller over nettet, og den første pille fik han i hende under påskud af, at det var smertestillende medicin. Den næste knuste han og blandede i en smoothie, som hun drak uvidende om indholdet.

Om eftermiddagen begyndte kvinden så at få voldsomme mavesmerter.

»Jeg begyndte at få veer. Det er vanskeligt at beskrive smerterne. De var så intense, at jeg lå på sofaen og skreg i smerter. Jeg troede, jeg skulle dø,« forklarede kvinden i følge VG.

Retten lagde vægt på kvindens meget voldsomme oplevelse som skærpende omstændighed. Ligeledes blevet straffen også hårdere, fordi manden var ansat i sundhedssektoren og på sin vis misbrugte sin kompetence. Udover seks års fængsel skal manden betale en erstatning til kvinden på 200.000 norske kroner.

Kelda: Af Johanne Haagerup, Berlingske Nyhedsbureau
Tirsdag den 17. marts 2015, 13:38

http://stiften.dk/udland/norsk-mand-snoed-abortpiller-i-sin-eks

Onnur tíðindi